설탕과자 달고나스콘 & 달고나백설기 만들기, 넘 맛나 : Dalgona Scone & Dalgona rice cake > 간편한 레시피

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친절한 레시피 | 설탕과자 달고나스콘 & 달고나백설기 만들기, 넘 맛나 : Dalgona Scone & Dalgona rice cake

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달아서 '달.고.나'바삭한 식감과 확실한 단맛기분 전환이 필요할 때 나는 단맛을 찾는다.

학교 앞에서 팔던 달고 나를 먹기 위해엄마가 아끼는 국자로 만들다가 등짝 스매싱을 맞은 기억 찍힌 모양을 부서지지 않게 떼어내면하나를 더 받을 수 있어 부서진 달고나를 침으로붙이려 했던 기억추억 속 달고나이지만, 세월처럼 달고나도 변했다.

습식 멥쌀가루에 물을 조금 넣는다수분이 고루 퍼질 정도로만 물을 더한다. 

손으로쥐었을 때 덩어리는 유지되나약간의 힘을 가했을 때 부서지면 적당하다. 

입자가 고와지도록 체로 친다.

설탕과 골고루 섞은 후모양틀에 쌀가루를 넣는다.

윗면이 울퉁불퉁해도 정겹지만윗면을 정리하면 정갈한 백설기가 만들어진다.

모양틀을 좌우로 살살 흔들어틀과 쌀가루 사이에 공간을 만들면떡이 옆면까지 잘 익는다.

물이 끓으면 찜기를 올리고20분의 행복한 기다림..

그리고 5분의 뜸들이기떡을 만들고 있는 사이 녀석들은 잠이 들었다.

누가 업어가도 모를 정도로 곤히 잠든 녀석나에게는이 세상 최고의 고양이이다. 

퉁.퉁.퉁 옆면을 살짝 치면떡이 그 모습을 드러낸다.

설탕 적당량에 베이킹소다 아주 조금쉬운 듯 하지만, 의외로 약간의 연습이 필요한 달고나이다. 

달고나가 굳기 전, 백설기 위에 뿌린다.

여기에 로투스 과자까지 올리면나만의 달고나 떡 디저트가 만들어진다.

처음 먹어보는 달고나 떡두근두근...그 맛이 궁금하다. 

단단하게 굳은 달고나를 부수어한 입 먹어보니...달다.

그래서 더욱 행복해지는 디저트이다. 묘하게 잘 어울리는 것이 다시 한번 만들어 보고 싶다.

오늘은 미키 병원 가는 날계란을 풀고우유와 함께 섞는다.

박력분 그리고 설탕은 체로 친다소금과 베이킹파우더를 넣어 섞는다.

차가운 버터를 넣어 스크래퍼로 잘게 다진다.

내 볼은 작고 스크래퍼는 큰 이유로 실리콘 스파츌라로 작업을 했다.

손 끝으로비비듯이 섞어 부슬부슬하게 만든다.

달걀물을 조금씩 넣으며 한 덩어리로 만든다.

스콘은 반죽을 치대면 단단해지므로 가볍게 반죽해야 한다. 

반죽을 3-4회 접어준다반죽을 랩에 싸서 냉장고에서 1시간 휴지한다. 

쥴리는 요조숙녀 식빵자세를미키는 상남자의 식빵자세를 선보인다.

반죽을 냉장고에서 꺼내 먹기 좋은 크기로 자른다.

예열한 오븐에 195도 10-15분가운데가 잘 갈라진 것이 오늘도 맛있게 구워졌다.

몇 일동안 달고나를 만드니 이제 제법 익숙하다. 설

탕과 베이킹소다 조금

오늘은 스콘에 잼 대신 달고나를 올렸다미키의 반응은...영 좋지 않다달고, 

나는 아메리카노와 함께 먹으면 더 맛있다. 

두근두근...달고나 떡만큼이나 맛있을까 기대가 된다.

오늘은 특별히 달고나 아메리카노도 준비해 봤다.

이 맛은...오늘 하루만 마시는 것으로해야겠다...

참...달구나기대감을 안고 먹은 달고나스콘바삭한 식감과 확실한 단맛이 스콘과 제법 잘 어울린다.

나에게 달고나떡과 달고나스콘 중 하나를 고르라고 하면 나는 달고나떡을 다시 한번 만들어 먹고 싶다.

기분 좋은 5월오늘도 행복하세요.
감사합니다.

Dalgona...meaning 'sweet' in Koreanwith its crispy texture and sweet flavorit is the perfect treatWhenwas youngused to made dalgona at homewith my mom's favorite ladlemaking my mom furiousifcould tear out the shape that was carved at the center of the dalgona perfectlythe man selling the dalgona would give me one more asprizeand aschildused to stick the broken pieces with my saliva just to get one moreDalgona reminds me of my childhoodand as times have changed so has dalgonaDalgona rice cake & Dalgona sconeadd water to moist rice floursmall amount of water is just fineThe flour should hold shapebut breaks to big pieces when given pressureput the mixture through the sieveadd sugar and mix evenlyplace mixture in moldflatten the surface usingknife orchopstickshake lightly to make space between the mixture and the moldand the rice cake will be cooked more evenlyplace steamer on boiling watersteam for 20 minsimmer forminutesmy cat fell asleep whilewas making the rice cakehe always seems to fall into deep sleepthe most adorable cat in the world, at least to me he ishit the mold lightly and the rice cake will fall outadd baking soda to melted sugarit seems easy to make dalgonabut you may need some practice to make it perfectplace dalgona on top of the rice cakelotusand the dalgona rice cake is donemy first time eating dalgona rice cakesowas curious how it would tasteI broke dalgona into small piecesand tasted itsweetgiving me pure pleasurequite surprisingly dalgona goes well with rice cakeand would definitely try it once more(Mickey on his way to the hospital)beat eggsmix with milkput the flour and sugar through the sieveadd salt and baking powercut in buttermix lightly with spatularub lightly with your fingers until the mix looks like crumbsadd in eggs mixed with milkbe careful not to over-mixfold the mixture 3-4 timeschill dough forhour(Juile with her lady like pose)(Mickey with his man like pose)cut dough into desired sizebake in preheated oven, 195 celsius 10-15 minscone has risen perfectlyI have been making dalgona for the past few days, and now I'm quite good at itsugar and baking sodatoady I'm adding dalgona to my scone instead of jamMickey.. doesn't seem to like itDalgona goes well with americanoDalgona rice cake tasted good, sohad high expectations for the sconeTodayalso prepared dalgona coffeeThe taste....I'm sorry to say, but it was just too sweet for mecrispy texture and sweet flavor, dalgona also goes well with sconeIfwere to choose between dalgona rice cake and dalgona sconemy choice would be the rice cakeMay, the month of sunshine and flowersHope your day is also filled with sunshine and smilesTHANK YOU FOR WATCHING

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