비법 공개! 돼지고기 없어도 OK! 최저가로 최고의 맛을 내는 얌무카레 만들기 [혼밥 얌선생] > 자취요리 레시피

자취요리 레시피 | 비법 공개! 돼지고기 없어도 OK! 최저가로 최고의 맛을 내는 얌무카레 만들기 [혼밥 얌선생]

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자취요리 레시피님의 자취요리 레시피 - 청각장애인을 위한 자막
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안녕하세요.
여러분! 얌무입니다.
오늘은 어떤 음식을 만들어볼거냐면요!얌무카레오늘은! 특별히 카레를 만들어 볼건데요.
.좀 특별한 저만의 비법을 담아 얌무카레를 만들어 보려고 합니다.
카레가루는 여러.. 카레가.. 마ㅌ..(시작부터 고장남)마트에 가보면 되게 많은 종류의 카레가루가 팔잖아요. 근데 저는 기본. 오뚜기 카레를 사용할게요.
(다른 카레도 좋아요)이걸 사용하는 이유는, 이걸 사용해도 맛있다. 는 거죠.
자 우선 야채부터 손질할게요.
.야채는 여러분들이 원하시는 크기로 썰면 돼요.근데 좀 빨리 만들어야 되면 야채를 자잘하게 써는 게 좋겠죠.
?이건 제가 주스 해먹으려고 썰어서 냉장고에 보관해 둔 건데, 이걸 사용할게요.
.여러분 양파 써실 때 눈이 되게 맵잖아요. 채 써는 건 어쩔 수 없지만 이렇게 큐브썰기를 하는 거는모양 그대로 이렇게 두세요.
속부분이 겉으로드러나지 않게 이렇게 해두시면 훨씬 덜 맵게 썰 수 있어요.
.(다시 한번 보세요.
)자 이렇게 야채 손질이 다 됐습니다.
양파, 당근, 감자의 비율은 여러분들이 원하시는 대로 하시면 돼요.감자를 많이 넣고 싶으면 감자를 늘리면 되고, 당근을 빼고 싶으면 당근을 빼면 됩니다.
(물끄러미)(돌려깎기 해주세요.
, 돌려깎기 해주세요.
)여러분들 저는 돌려깎기를 하고 다시 올게요.
.이게 삐쭉삐쭉한 게 보기가 좀 그렇잖아요. ?(그렇다고 해줘요)자 이렇게 돌려깎기가 완성이 됐고, 이제 본격적으로만들어볼게요.
.버터 1T를 넣어주세요.
.버터가 녹으면 당근,감자를 넣고 볶아줍니다.
(약불)불은 약불로 해주세요.
.만약에 카레를 드실 때, 양파가 물컹한 게 좋다 하시면 지금 양파를 같이 넣으셔도 돼요.볶다가 감자가 살짝 투명해지면 양파를 넣어주세요.
.그리고 잘 볶아줍니다.
카레만드실 때, 귀찮다고 대충 볶고 바로 끓이시는 분들도 있잖아요. .근데 이렇게 충분히 볶아주시면 정성을 더한 만큼 더 맛있어져요.여기 보시면 바닥이 살짝 눌어붙었죠. ?이건 탄 게 아니고, 누룽지가 생긴건데 여기에서 맛있는 맛이 납니다.
그리고 양파는 꽤 익어서 투명한 상태죠?잠깐 불을 끄고 이제 남은 버터 1T를 넣어주세요.
.그리고 마법의 가루(라면스프) 2꼬집을 넣어줍니다.
그리고 물 반컵도 넣어주세요.
.이제 약간 졸여줍니다.
(중불)카레마다 뒷면을 보시면 물의 양이 나와있어요.
.제 것은 700ml를 넣으라고 나와있는데미리 이렇게 총량을 계량해 놓고거기에서 소량만 먼저 넣어주시면 돼요.아까 말했던 바닥에 눌러붙어서 맛있는 맛을 내는 것들이지금 물이랑 섞여서 이렇게 갈색이 됩니다.
그리고 이제 남은 물을 넣어주세요.
.카레 가루도 넣어줍니다.
요즘은 카레가루를 한번에 다 넣어도 안 뭉쳐서그냥 한번에 다 넣어주셔도 돼요.라면 스프가 들어간다고 해서 '라면 맛이 날거다' 이렇게 생각하시는 분이 계실텐데절대. 라면 스프 넣은 지 말 안하면 아무도 몰라요.대신에 맛은 한층 더 입에 착 감기는 그런 맛이 납니다.
그러니까?
라면 스프의 맛이 더해져서 이걸 망치지는 않으면서맛만 딱 끌어올려주는 정도라고 생각하시면 돼요.자이 상태에서 얼마나 더 끓여주면 되냐면, 여기 큰 감자나 당근을반을 자르거나 젓가락으로찔러봤을 때 다 익었으면 불을 끄시면 됩니다.
끓여주실 때는 뚜껑을 닫고 끓여주시면 돼요. (약불)아까전에 야채를 작게 썰었다면이 과정이 짧게 걸릴테고저처럼 굵게 썰었다면 좀 더 익혀주셔야 되겠죠.
?자 이렇게 완성이 돼서 밥이랑 같이 먹어볼게요.
.(드디어 찾아온 시식타임)(버터의 풍미+스프의 감칠맛이 대박)감자도 속까지 잘 익었고,완전 맛있습니다.
(이거야)자 여러분, 이렇게 오늘도 저랑 같이 얌무카레를 만들어 봤어요.
.여러분들도 바쁘셔도 끼니는 꼭 챙겨드셨으면 좋겠습니다.
(다음 주 : 북한 만두밥)그럼 저희는 다음 영상에서 또 만나요안녕!

Hello everyone! It's YammooThe menu thatam going to make today is The really addictive Yammoo curry. For today,I will especially make curry.By adding my own secret method,I will make Yammoo curry.For the curry powder... various... mart...(failing from the start) There arelot of curry powder varieties at the mart,butwill use thebasic Ottogi curry powder.The reasonuse this is because it still tastes good whenuse this.First, prepare the vegetables.You can cut them into the sizes that you want butif you need to cook it quickly then smaller sizes would be better.These were cut and put in thefridge to make juice butwill use them.Your eyes hurt when you cut onions, right?It's inevitable with dicing but when cutting into cubes like this, leave it in it's shape. So that the inside does not get exposed outside.This helps reduce the pain in the eye.Watch it once more.So that the insides are not seen from the outside.So the vegetable preparations are complete.The ratio of onions, potatoes and carrotscan be done by your own preferences. (Basic ratio onion 2/ potato 1/ carrot 0.5)Add more potatoes if you want and eliminate carrots if you don't want carrots etc.(stare)(cut my edges...)Hey everyone,have decided to come backafter cutting these edges off. These sharp edges arelittlestrange to look at, right?Please say yes. So everyone,have finished rounding the edges off.Now, let's begin.On. Put 1T of butter in. 1. Melt 1T of butter in weak flame. 2. Cook the harder ingredients first.After the butter has melted put all the ingredients, the potatoes and the carrots, except the onions. Keep the flame to weak.If, when eating the curry, you want the onions to be softand to not have almost any texture,then it's alright to put the onions in right now.After cooking them like this, when the potatoes become slightly transparentput the onions in. 3. When the potatoes becomes transparent, add the onions in and cook.And cook them well.When you are making curry, there are people who just roughly stir fry the vegetablesand then add water to boil it.But if you stir fry them well like this, it tastes as good as theeffort you put into it.If you look here, you can see that the floor is slightly brown.This is not burned butslightly browned and givesgood flavor.The onions as you can see are well cookedand transparent.Turn the flames off forbitand add the rest of the butter in.Then add the magical powder. [4. Butter 1T. pinches of ramen seasonings. Halfcup of water.]And then add halfcup of water.Then boil it down slightly.If you look at the back of the curry package, it tells you how much water to add.In mine, it tells me to add 700ml of waterAfter preparing 700ml beforehand, add small amount of water from that.The tasty browned things thattold you earlierhas now mixed with water to become brown.Now, add the rest of the water.5. Add the water and curry and cook it until the ingredients are all cooked. (put on the lid and leave on medium weak flame)Also, add the curry.Since the curry these days are made to mix well even when added at once,you can just add it at once.Just becauseadded ramen seasoning,some of you may think that it will taste like ramen butnever. If you don't tell anyone that you added ramen seasoning,no one will know. However, for the taste,it will belevel above to grasp the human tongueWhatmean is thatthe ramen taste is added to increase the flavor but not to harm it.[Addictive + famous restaurant force]How much more you should cook from now on is when thebig carrots or potatoes,when cut or poked withchopstick,are all cooked, you can then turn the flame off.When you are cooking it put the lid on.If you cut the vegetables into smaller pieces, it would takeshorter time.If you cut the vegetable into bigger pieces like me, it would takelonger time to cook.Okay, it is now complete, so let me try it withrice.Finally, it's time to havetaste!Fantastic combination of the butter's flavor and the seasoning's savoriness. The potatoes are cooked well to the insides as well. [Definitely big potatoes for curry. Even the big potatoes melt in my mouth.]It's really good. So everyone, for today,we have tried making Yammoo curry.hope you, even if you are busy,have time to eat every meal.Okay everyone, see you again in my next video.Bye~

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