천연 MSG !? 모든 볶음, 구이 요리에 엄청난 맛의 버프 주는 법. 맛기름 만들기 [혼밥얌선생] > 자취요리 레시피

자취요리 레시피 | 천연 MSG !? 모든 볶음, 구이 요리에 엄청난 맛의 버프 주는 법. 맛기름 만들기 [혼밥얌선생]

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자취요리 레시피님의 자취요리 레시피 - 청각장애인을 위한 자막
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안녕하세요.
얌배추들! 얌무입니다.
오늘은 어떤 걸 만들어 볼거냐면요.(맛기름(조미기름))자 이렇게 오늘은 맛기름을 만들어 볼거예요.
.기름으로볶는 모든 요리에이 기름을 사용하시면원래의 맛보다 한.. 2배 맛있어지는 효과를 누리실 수 있습니다.
그리고 해산물, 생선종류를 볶거나 구울 때 비린내도 잡아주는 효과가 있습니다.
그래서 한번 만들어 두시면 유용하게 쓰실 수 있습니다.
먼저 재료손질을 해볼게요.
!(1. 대파, 양파를 굵직하게 썰어준다)양파는 이렇게 대충대충 크게 썰어주세요.
얇게 썰 필요 없어요.
.그리고 마늘은 꼭지를 다 제거해줍니다.
그런 뒤 칼등을 이용해서 으깨주시면 돼요이렇게 칼을 마늘 위에 올리고,손바닥의 아랫부분으로칼 등을 눌러줍니다.
이런 식으로으깨주시면 됩니다.
벌써 재료 손질이 끝났어요.
이제 끓이기만 하면 끝입니다.
정말 간단하죠?그러면 불을 켜고,재료들을 넣어줍니다.
(중불)처음에는 중불에서 끓여주세요.
그러다가 보글보글 소리가 나면, 약불에 15분 끓여주시면 됩니다.
이요리는 할 게 없어요.
. 진짜 너무너무 쉬운데 주의할 점이 한가지 있습니다.
이렇게 재료를 담은 그릇이나 칼, 도마,냄비 안의 물 한방울이라던지 이런식으로어딘가에 물기가 한두방울만 있어도 굉장히 위험해지는 요리이기 때문에물기 조심만 하시면 쉽게 만드실 수 있으실거예요.
자 이렇게 재료가 뽀글뽀글 끓기 시작하면 약불로 낮춰주세요.
이 맛기름의 원리를 간단하게 말하자면,이 야채들 안에 있는 맛있는 맛들을 기름으로다 뽑아내는 거예요.
같은 레시피인데도 파기름을 충분히 낸 것과대충 볶은 것은 맛이 완전 다르거든요.근데 이렇게 액기스만 쫙 뽑아놓은 맛기름을 사용하면,그런 귀찮은 단계를 다 넘어갈 수가 있는거죠.
맛기름을 만들 때 엄청나게 많은 재료를 사용하기도 하는데근데 저는 가장 중요한 3가지를 사용했어요.
이거 외에 재료를 더 추가하시는 분들도 많은데제 생각에는 가정에서는이 3가지 재료만으로도 충분하게 맛을 낼 수 있습니다.
자 여기 보시면 꽤 노릇노릇하게 됐죠.
?저는 한 3분정도만 더 끓여줄게요.
튀김요리를 할 때 제일 위험한 건이 젓가락이에요보통 젓가락을 쓰다가 끝날때까지 다 들고 있지는 않잖아요. 그러다보니까?
개수대 옆, 가스렌지 옆에 내려놓는데거기에 물기가 없다. 는 보장이 없거든요그러니까?
튀김요리를 할 때는 항상 컵이나 그릇을 옆에 두시고그 위에만 젓가락을 둔다고 생각을 하세요.
의외로 요리를 하다. 보면 아무렇지 않게 놨던 젓가락에 물이 묻은 상태로기름을 저어서 엄청 튀고 그런 경우가 있으니까?
이거 하나는 기억해두시면 좋을 것 같아요.그리고 자신이 성격이 좀 덜렁대서 사고를 자주 낸다 하는 사람은(자기소개 중)보통 냄비의 손잡이를 이쪽으로두잖아요. . 이렇게 두지 마세요.
.그런 분들은 잘못하다. 가는 손잡이를 쳐서 엄청난 일이 벌어질 수 있기 때문에이렇게 옆방향으로냄비 손잡이를 두세요.
그래야 여기서 이렇게 난리를 쳐도 손잡이를 칠 확률이 없어서 훨씬 안전합니다.
여러분들이 요리를 따라하시는 것도 좋지만, 진짜 제일 중요한 건 안전이에요자 이렇게 보시면 전체적으로좀 더 노릇노릇 해졌죠?그리고 냄새도 굉장히 맛있는 냄새가 납니다.
이제 불을 꺼주세요.
불을 끄셔도 잠시동안은 이렇게 지글지글 하기 때문에잠잠해질때까지 가만히 뒀다가 체에 걸러서 병에 담으시면 됩니다.
저는 다이소에서 유리병을 하나 샀는데이게 입구가 이렇게 되있어서 기름통으로쓰기가 좋아요자 여러분들, 어느정도 기름이 식으면 이렇게 체에 걸러주세요.
(체에 물기가 없는지 꼭 체크!)야채는 이정도 상태입니다.
냄새가... 기름만 퍼먹어도 맛있을 것 같은 냄새가 납니다.
(참으세요.
)자 이제 깔때기를 이용해서 여기 넣어주시면 되는데제가 깔데기가 2,3개 있는데....찾는데 하나도 없어요.
이걸 그냥 부우면좀 많이 위험한데...아!깔때기를 이거로 한번 만들어 볼게요.
. 이건 종이컵이에요중간에 구멍을 내서...(써볼게요.
)이건 1달안에 사용하시면 되고 길어도 2달 안에 사용하세요.
(냉장보관)이 기름을 사용하면 늘 먹던 어묵볶음도훨씬 더 맛있어지고, 그런 신기한 경험들을 하실 수 있을 거예요.
자 그럼 오늘도 여기까지 할게요.
(다음주 메뉴 - 고기고기롤)여러분들도 식사 거르지마시고 꼭 챙겨드세요.
그럼 저희는 다음 영상에서 또 만나요안녕~~

Hello Yambaechoos! It's Yammoo.What we are going to make today is(flavored oil (seasoned oil))So like this, today we will make flavored oil .If you use this oil in all your stir fried dishes,you can have an effect where it becomes... twice as much tastier than the original taste.Also, it has the effect of removing the fishy smell when frying or baking sea food, fish etc.So, if you prepare it once, you can make good use of it.First we will prepare the ingredients!(1. Chop the spring onions and onions into big pieces)Cut the onions roughly into big size like this.You don't have to cut it thin.And remove all the garlic taps.Then mash them using the back of the knife.Put the knife on top of the garlic like thisand press the back of the knife using the lower part of the palm.You can crush it like this.The preparation of ingredients is finished already.Now you just have to boil it and it's done. Isn't it really simple?Then turn the flame onand put the ingredients in. (medium flame)At first, boil it in medium flame.Then when there are 'boglebogle' sounds, you can boil it for 15 minutes on low flame.There is nothing to do when cooking this. It is really very easy but there is one thing to be aware of.Like these, in plates, knives, cutting boardsand in pots, if there issingle drop of water in them like this,justsingle or couple of drops can make thisvery dangerous thing to cook.If you are careful with wetness, you can easily make this.So, when the ingredients start to boil like this, reduce the flame to low.To simply explain the principle behind this flavor oil,it is to take all the delicious flavors from these vegetables into the oil.Even if it is the same recipe, between the taste usingwell done spring onion oiland the taste usingroughly done oil is completely different.However, if you useflavor oil that extracted all the good flavors like this,you can skip those tedious steps.They do sometimes uselot of ingredients when making flavored oilbutused the three most important ones.There are many people who add more ingredients to this butin my opinion you can create adequate flavors with these three ingredients at home.As you can see, they've become yellow, right?I will boil them formore minutes.The most dangerous thing when frying are these chopsticks.You don't normally hold onto the chopsticks until you are done, right?So, we tend to leave it besides the sink or the next to the gas range butthere is no guarantee that there would be no water there.That is why you should always havecup orplate by your side while fryingand think of placing the the chopsticks on top of that only.Surprisingly, while cooking, there are times when the chopsticks that you left anywhere becomes wetand the oil splatterslot when you start stirring with it.I think it might be good for you to remember this one thing.To people who think that they arebit clumsy and causelot of accidents,(doingself introduction)usually, we leave the pot handle to this side, right? Don't leave it like this.Since such people could accidentally hit the handle and createhuge problem,leave the pot handle to the side like this.Then, even though you fuss around like this, it would belot safer since there would be no chance of you hitting the handle.It is great if you follow this recipe but safety is what is really important.As you can see here, it is overallbit more brown, right?And there'sreally tasty smell coming off of this.Now turn the flame off.Even if you turn the flame off, since it would keep boiling forlittle while,we will leave it until it calms down. Then you can put it inbottle usingsieve.I boughtglass bottle from Daisoand since the neck of the bottle is like this, it is good to use as an oil bottle.So everyone, when the oil has cooled down, strain the oil throughsieve like this.(check that there is no moisture in the sieve!)The vegetable are in this state.The smell... it is likespoon of the oil itself would taste good (please resist)Now you should use the funnel to put it in there but...I hadtofunnels but...I couldn't find even one.Ifpoured this in as is,it would be very dangerous...Ah!Let me try makingfunnel using this. This ispaper cup.I will puthole in the middle... (and use it)You should use this withinmonth and withinmonths max (refrigerated)If you use this oil, even the fish cake fries you always hadwould tastelot better and you would have more of those wonderful experiences.So,will wrap it up now for today. (Next week's menu - "Gogigogi roll" (meat meat roll))I hope that you eat every meal without skipping them.Okay then, see you again in my next video.Bye~~

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