100% 감자로 쫄깃한 체다떡감자 만들어서 먹어봤어요. ! 너무 맛있어서 놀람ㅣCheddar sauce and chewy Potato ballㅣYAMMOO > 자취요리 레시피

자취요리 레시피 | 100% 감자로 쫄깃한 체다떡감자 만들어서 먹어봤어요. ! 너무 맛있어서 놀람ㅣCheddar sauce and chewy Po…

본문

※ 영상을 선명하게 보기 안내
  1. 유튜브 영상에서 오른쪽하단에 톱니바퀴를 클릭합니다.
  2. 팝업목록에서 "품질" 선택하세요.
  3. 원하는 해상도를 선택해주세요.
※ 모바일에서 Wifi가 아니라면 데이타가 소진될 수 있으니 주의바랍니다.
자취요리 레시피님의 자취요리 레시피 - 청각장애인을 위한 자막
16079279843782.jpg

 

안녕하세요.
얌배추들!얌무입니다.
오늘은 어떤 음식을 만들어 볼거냐면요자 이렇게 오늘은, 체다 떡감자 입니다.
떡처럼 쫄깃쫄깃한 감자볼이랑체다치즈향이 진한 치즈소스랑 같이 먹는 요리입니다.
그러면 바로 시작을 해볼게요.
먼저 이렇게 껍질을 제거한 감자 2개를 대충 썰어줍니다.
감자를 삶기 전에 이렇게 썰어주면좀 더 빨리 익기 때문에 썰어주는 거고그냥 통째로 삶으셔도 상관은 없어요.
그리고 물을 부어줍니다.
물은 감자가 잠길 정도만 부어주시면 됩니다.
[중불]자 여러분, 저는 10분 정도 끓여줬구요.
이렇게 젓가락으로굵은 부분을 찔러봤을 때푹푹 잘 들어가면 잘 익은 겁니다.
잘 익은 감자에 소금, 설탕을 넣어줍니다.
[감자 전분 7T, 소금 4꼬집, 설탕 1T]그리고 전분가루도 넣어줍니다.
자 이제 잘 으깨주세요.
감자는 꼭 뜨거울 때 으깨야 잘 으깨집니다.
[포크, 매셔 사용]으깬 뒤 손으로반죽을 할 거라서큰 덩어리가 없을 정도로 잘 으깨주시면 됩니다.
어느정도 으깨졌으면 손으로반죽을 해 주세요.
어느정도 조금은 뜨거울 수 있으니까?
뭐 목장갑...은 없겠죠.
?저도 없으니까요? 손으로바로 만지기가 너무 뜨거우면참을 수 있을만한 온도까지 식혔다가 해주세요.
[그래도 따뜻할수록 반죽이 잘 되니 너무 많이 식히지는 마세요.
][파르르...]감자가 따뜻하니까?
전분가루가 익기 시작했어요.
그래서 지금 점성이 좀 생기고 있습니다.
자 이렇게 감자반죽을 보시면그냥 으깬감자에서는 볼 수 없는쫀득쫀득한 찰기가 생겼어요.
이걸 한입 크기로 동그랗게 만들어주세요.
크기는 그냥 여러분들의 한 입 크기!그렇다고 이만하게 만드시면 안되구요.
[얌무식 개그]여러분들, 만두나 볼같은거 빚으실 때모양, 크기가 다 다를 수 있어요.
근데 뭐 그런걸로 스트레스 받지 마세요.
사람들도 다 모양이 다르잖아요. ?[얌무식 위로]그러니까?
얘들도 다를 수 밖에 없죠. 자 여러분들, 저는 이렇게 후딱 다 완성을 했습니다.
이제 끓는 물에 이것들을.. 아니...이제는 끓는 물에 얘들을 삶아주세요.
[끓고 5~7분/중불]저는 약간 크게 만들어서속까지 한번에 빠르게 익히기 위해서이렇게 물에 끓이는 방법을 선택했는데좀 작게 만드신 분들은 후라이팬에 기름을 약간 두르고굴리듯이 익혀주셔도 맛있습니다.
자 그럼 이게 끓는동안 치즈 소스를 만들어 볼게요.
먼저 치즈 4장을 잘라서 그릇에 넣어주세요.
[치즈 4장, 우유 90ml, 설탕 1/3T, 소금 1/2꼬집(전자렌지 2분)]그리고 설탕과 우유도 같이 넣어주세요.
이제 이걸 전자렌지에 2분동안 돌려주세요.
이렇게 끓이다. 보면 거품이 위에 가득 차요그 때 이렇게 한번 불어보세요.
후![후우우우우!!]그러면 이렇게 위에 다 떠오른 게 보이시죠.
?이제 다 익은거라서 불을 꺼주시면 됩니다.
자 이제 완성그릇에 감자를 담아줍니다.
물은 이렇게 최대한 뺴고 담아주세요.
여기 잠시 두시고.전자렌지에서 소스를 꺼냈는데요.
윗쪽에 덜 녹은 치즈를 이렇게 저어줍니다.
지금 우유가 뜨거워서 이렇게 저어주시면 다 녹아요보시면 지금은 이렇게 묽거든요?이게 지금 뜨거워서 그렇지 식으면 걸쭉해집니다.
그러니까?
이걸 냉장고나 실온에서 식혔다가여기 위에 부어서 드시면 됩니다.
그러면 전 소스를 한김 식히고 완성해볼게요.
자 여러분, 이제 한김 식혀서 따끈따끈한 정도인데보시면 되게 많이 걸쭉해졌죠?자 이제 감자 위에 올려주시면 완성입니다.
자 여러분들, 그럼 한번 먹어볼게요.
맛있다. 맛있습니다.
치즈가 엄청 진해요. 진짜 그냥 부드럽게 넘어가요이게 작은 사이즈는 아니잖아요. 근데 쫀득쫀득 하다. 가 스르륵 넘어가는?저 뭔가 대발견을 한 것 같은 느낌이 듭니다.
치즈의 풍미가 퓽퓽 올라오면서감자의 고소함도 같이 어우러지면서쫀득하고 부드러워요이거 상상보다 진짜 너무 맛있는데요.
?이렇게 갈라서...체다치즈의 맛과 향을 좋아하시는 분들은이건 진짜 정말 꼭 한번 해드세요.
자 여러분들, 오늘도 체다 떡 감자를 만들어 봤는데요.
여러분들도 항상 식사 꼭꼭 챙겨드시고저희는 다음 영상에서 또 만나요 [다음주-불닭팬피자]안녕~

Hello Yambaechoos!It's YammooThe dish thatam going to make today ischeda sauce and chewy potato balls.It isdish eaten with chewy potato balls like rice cakeand with thick cheese sauce that hasstrong cheddar cheese scent.OK then, let's start right away.First, roughly cutpeeled potatoes.When the potatoes are cut like this before boiling,it is to make them cook fasterbut it doesn't matter if you boil it without cutting.Then pour the water in.Pour water in so that it just about covers the potatoes.[medium flame]Okay everyone,have boiled it for roughly ten minutes.When you poke into the thick parts like this withchopstick,it is cooked if it goes in easily.Add salt and sugar to the well cooked potatoes. [7T potato starch,pinches of salt, 1T of sugar]Also add some starch powder too.Now mash them up well.It's easier to mash the potatoes when they are hot [usefork, masher]Since we are going to mix it with the hand after mashing it,you should mash it well so that there aren't big pieces.When it is somewhat mashed up, start mixing it with your hands.Since it can hebit hot,Do you have...cotton gloves?Welldon't either.If it's too hot to touch it with the hand straight away,cool it down tomanageable temperature and then continue.[But don't cool it too much since it is easier to mix when it's hotter][pareureu...(shaking)]Because the potato is hot,the starch powder is starting to cook.So now there'sbit of increase in viscosity.As you can see the potato dough here,there's some chewy glutinositythat you can't see in ordinary mashed potatoes.Make these into round, bite sized pieces.The size is according to your bite size!But you shouldn't make it like this big. [Yammoo style humour]Everyone, when makingwanton orball,the shape and size can all be different.But don't get stressed about such things.People have different shapes too right? [Yammoo style comforting]Therefore these can't help but be different too.So everyone,have quickly completed them like this.Now into boiling water... no...Now boil these in boiling water. [5-7 minutes after boil / medium flame]I made itbig larger and tomake it quickly cook to the inside,I chose to select boiling them in water like this butthose of you who made it smaller can, onpan with some oil in it,cook it by rolling them around and this also tastes good.Now let me make the cheese sauce as this is boiling.First, cutslices of cheese and put it inbowl.[4 slices of cheese, 90ml of milk, 1/3T of sugar, 1/2 pinches of salt(microwave formin)]Also add sugar and milk together.now microwave this forminutes.As you boil it there islot of foam on top.Try blowing on it like this, hoo![Hoooooo!!]Then you can see everything that came up, right?Turn the flame off since it's now all cooked.Now plate it in the finishing plate.Drain it as much as you can and then plate it.Leave it here forwhile.I got the sauce out from the microwave.Stir the cheese that has not melted on top like this.It all melts because the milk is hot right now.As you can see now, it's watery.This is because it's hot right now but when it cools, it will be thicker.Whatmean is that you should cool it infridge or in room temperatureand then eat it by pouring it over this.OK then,will cool the saucebit and complete this.So everyone, it's justbit warm after cooling itbitand it has becomelot thicker if you look at it.Now it's complete after putting it over the potatoes.Okay everyone, let's try it out.It's good.Delicious. The cheese is very thick.Really, it is really smooth.This is notsmall size, right?But it's chewy and then just smoothly goes in?I feel likehave somewhat madegreat discovery.As the cheese's flavor comes up like pyeungpyeungand harmonizes with the potato's fragrance,it is chewy and smooth.This islot more delicious thanhad imagined.Divide it like this...To those who love the flavor and the scent of cheddar cheese,you should really make it and try it out once.So everyone, also for today,made cheda sauce and chewy potato balls.I hope that you always have your mealsand see you again in the next video. [Next week - Fire (spicy) chicken pan pizza]Bye~

댓글 0개

등록된 댓글이 없습니다.

NAVER shopping.png

본 사이트의 컨텐츠는 명시적으로 공유기능을 제공하고 있는 공개된 자료를 수집하여 게시하고 있습니다.

저작권, 강의등록, 광고, 제휴등은 "관리자에게 문의"로 메세지 주시면 확인후 답변드립니다.

Menu