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자취요리 레시피 | 폭신폭신 살살 녹는 일본식 프렌치토스트 만들어서 먹어봤어요.

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자취요리 레시피님의 자취요리 레시피 - 청각장애인을 위한 자막
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안녕하세요.
얌배추들얌무입니다.
오늘은 어떤 요리를 만들어볼거냐면요자 이렇게 오늘은 일본식 프렌치 토스트입니다.
일본여행 갔을 때 호텔같은곳에서좀 이렇게 두툼하고 되게 부드러운프렌치 토스트를 드셔 보신 적이 있을 거에요 (레시피 더보기 참고)오늘은 그 음식을 집에서 맛있게 만들어 보려고 합니다.
(레시피 더보기 참고)자 그러면은 바로 시작을 해볼게요.
자 우선은 그릇에 계란을 깨 줍니다.
그리고 소금을 한꼬집 정도 넣어 주세요.
이렇게 잡히는 한꼬집여기 들어가는 소금의 용도는짠맛을 낸다기보다는 계란을 더 잘 풀리게 해주면서이따 들어갈 설탕의 단맛을 훨씬 더 잘 느끼게진하게 느끼게 해주는 그런 용도입니다.
우선 잘 풀어주세요.
자 계란이 잘 풀렸는지 볼 때는이렇게 뭔가를 잡듯이 들어보세요.
그러면은 큰 덩어리들이 잘 안 올라오죠이러면 잘 풀린 겁니다.
여기에 설탕이랑 우유도 넣어주세요.
자 그리고 잘 섞어줍니다.
여기에 들어간 설탕이 녹아야 되니까?
여기 앞에 잠시 두시고그 동안 식빵을 잘라 볼게요.
4면 끝을 모두 다 잘라 주세요.
최대한 얇게 잘라주세요.
그리고 이렇게 끝부분은 요리를 하면서 드세요.
요리 라는게체력소모가 굉장히 많잖아요. 그러니까?
옆에 뭐를 두시고 자꾸 드셔야 됩니다.
그리고 이걸 안 잘라도 되는데 저는 자른 이유가이게 굉장히 부드러운 요리예요.
그래서 아무래도 입에서 좀 거슬릴 수가 있어서 잘랐는데자르고 싶지 않으신 분들은 바로 진행을 하셔도 됩니다.
그리고 여러분들이 이렇게 밀폐 용기를 준비하시고식빵을 넣어줍니다.
저는 이거 손두부같은거 샀을 때 담아두는 용기인데여러분들은 집에있는 그냥 반찬통이나식빵이 담길 만한 그릇을 준비해 주시면 됩니다.
자 아까 만들어둔 계란물을마지막으로한번더 이렇게 저어준 다음에 부어줍니다.
자 여러분들, 이렇게 보시면계란 물이 굉장히 많이 남았어요.
흡수되고도 이만큼이 남았는데이건 숙성을 하는 동안이 빵안에 모두 다 들어갑니다.
뚜껑을 덮어주세요.
그리고 이거를 냉장고에서8시간 이상 숙성 해주시면 됩니다.
8시간이라고 해서 되게 길게 느껴질 수도 있는데아침에 해 두셨다가 저녁에 구워 드셔도 되고저녁에 해 두셨다가 다음날 아침에 구워드셔도 됩니다.
남은 계란 물까지 다 흡수를 하면빵이 좀 더 커지면서 사이사이에계란물을 이렇게 가득 담은 부드러운 상태가 됩니다.
자 여러분들, 저는 이렇게 어제 밤에숙성을 시켜 놓은 게 있어서 바로 진행을 해 볼게요.
보시면 빵이 좀 더 크고 넓어 졌죠계란 물을 모두 흡수한 상태입니다.
그러면 바로 구워 보도록 할게요.
자 우선은 팬에 버터를 둘러 줍니다.
[최고약불]불은 최고 약불로 해주시고 버터가 다 녹으면빵을 바로 넣어주세요.
[최고약불]아무래도 빵이 두껍다보니까?
구워준다기보다는 쪄준다는 느낌에 가까워요그러니까?
이렇게 뚜껑을 덮어 주시고최고 약불에서 한 10분정도 구워줍니다.
[꺼지지만 않을 정도의 최고약불]자 여러분 이렇게 10분 정도 지나면톡톡 소리가 날 거에요 들어보세요.
[토독토독]자 이렇게 톡톡 소리가 나면 뒤집어 주세요.
여러분들 뒤집을 때는 아무래도 위험하니까?
이렇게 접시를 준비하시고이렇게 뒤집어서 여기에 넣어주세요.
[뒤집어서 뚜껑닫고 10분 구워줍니다.
]자 여러분 이렇게 다 익었으면 접시에 담아줍니다.
자 그리고 여기에 설탕이나 뭐 슈가 파우더를 뿌려 드셔도 되고연유를 뿌려 드셔도 되고 꿀을 뿌려 드셔도 되고여러분들 마음대로 드시면 됩니다.
자 여러분도 그러면은 한번 썰어서 먹어 볼게요.
아이 젓가락으로먹어야겠네 [한국인의 소리]그리고 프렌치토스트 보다 우유가 굉장히 많이 들어서엄청 폭신폭신 할 거예요.
. 한번 먹어 볼게요.
입에서 살살 녹아요이게 어떠냐면그냥 프렌치 토스트를 먹을 때는달달한 계란 맛 토스트를 먹는 느낌이 들잖아요. 근데 이건 계란이랑 우유 맛이 훨씬 더 많이 나고차라리 빵 맛은 많이 죽었어요.
지금 화면에서 멀어서 되게 작아 보일 수도 있는데엄청 커요이렇게 옆면도 두껍고그리고 확실히 딱 일본음식 느낌이 나요일식 계란말이나 계란찜처럼약간 뭐라고할까...달달한..계란 우유맛?그런걸 좋아하시는 분들은 이걸 분명히 좋아하실 거예요.
자 그러면 오늘도 이렇게 일본식 프렌치 토스트를 만들어 봤구요.
여러분들도 식사 간식 꼭꼭 챙겨드시고그럼 저희는 다음 영상에서 또 만나요 [다음주- 얼큰카레우동]안녕~

Hello YambaechoosIt's YammooThe dish thathave prepared for today is.So, for today, it is Japanese style french toast.When travelling to Japan, you mighthave had thick and soft french toastin likehotel. (refer to recipe in more info)Today,will try to make that deliciously at home. (refer to recipe in more info)So, let's start right away.First, break some eggs intobowl.Then addpinch of salt.A pinch of about this much.The role of the salt added to this isto make the eggs mix well and to makethe sweetness of the sugar that would be added later to be felt more ratherthan to add saltiness.Mix it well.When checking to see if the eggs have mixed well,try to lift it up as if to grab something.Then you can see that big lumps don't come up well.This means that it's mixed well.Add sugar and milk here too.Then mix it up well.Because the added sugar should melt,leave it over here forwhileand in the meanwhile, let's cut the bread.Cut off all four sides of it.Cut is as thin as possible.Then eat the crusts as you cook.Cookingis very energy consuming, right?That is why you have to keep eating something from the side.Also, the reasoncut this even thoughdidn't have to is becausethis isvery soft dish.That's whycut it, because it can be bothersome inside the mouth butif you don't want to, you can pass this part.Prepare an airtight container like this andput the bread inside.This iscontainer thatuse to store home made tofu butyou can just use banchan containers ora bowl than can contain this bread.Now add the egg mix that was preparedafter mixing it up once more for the last time.OK everyone, if you can see thisthere'slot of egg mix left over.There's this much left even after being soaked up butthey will be all soaked up in to the bread while it matures.Cover the lid.Then, for overhours,mature this inside the fridge.You might feel likehours is very long butyou can prepare this in the morning and have it for dinner orprepare it in the evening and have it the next morning.When it has soaked up the rest of the egg mixthe bread will become slightly larger witha lot of egg mix inside them to turn intosofter state.Okay everyone,have some thatprepared yesterday nightsowill continue cooking right now.As you can see, the bread has become slightly taller and wider.It has soaked up all the egg mix.Let's toast it then.First, spread some butter on the pan.[weakest weak flame]Put the flame on weakest until all the butter meltsand then place the bread on.[weakest flame]Since the bread is rather thick,it's closer to steaming it than toasting it.So after putting the lid on,cook it for about ten minutes on the weakest flame.[weakest flame that doesn't turn off]So everyone, after about 10 minutes have passed,there will be"toktok" sound. Listen.[todok todok]If you hear toktok sound like this, flip it over.Since it can be dangerous for you when flipping it over,prepareplate like this andplace it here while turning it over. [toast it for ten minutes after closing the lid]So, when it is all cooked like this, place it onplate.Then you can sprinkle sugar, sugar powder,condensed milk or honey.You can have it the way you please.Now, go ahead and havetaste.I thinkshould have it withkid's chopstick. [sound ofKorean]Also, since it has much more milk than ordinary french toast,it will be very soft. Let me try this out.It's slowly melting inside my mouth.What this is like is,when you have ordinary french toast,you feel like havingsweet egg flavored toast right?But this tasteslot more of egg and milkand the flavor of the bread is almost gone.It may look small since this is far away from the screen butit's really big.The sides are thick andit definitely feels like Japanese food.Like Japanese egg roll or steamed eggthat is um... sweet.. egg and milk flavored?People who like that kind of flavor will definitely like this too.So, for today,have tried to make Japanese style french toast.I hope you always have all your meals and snacks andsee you again in my next video. [Next week - Spicy curry udon]Bye~

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